Bridge és el fet de poder visualitzar les imatges disponibles i manipular-les abans d’importar-les definitivament a l’àrea de treball.
3 Adobe Bridge mostra en miniatures les imatges que es troben a l’interior de la carpeta seleccionada.
4 És possible canviar el mode de visualització de les imatges en el programa. En aquest aspecte, la nova versió del programa ofereix l’opció de veure les imatges com a diapositives en la nova barra d’eines. També té l’opció de mostrar les imatges amb tots els seus metadades a la part central del programa. Polsi sobre el botó Tira de diapositives per veure com canvia la interfície.
5 El menú Vista també permet canviar la visualització de les imatges. Desplegui aquest menú i elegeixi l’opció Como detalles.
6 Ara, al panell Contenido de la part inferior de la pantalla es mostra tota la informació de la imatge seleccionada. A la nova barra d’eines de Bridge és possible trobar extraordinaris comandaments com el que permet descarregar fotos des d’una càmera digital o enviar arxius a Internet o a PDF. El quadre de recerca també és una novetat en aquesta versió. Faci clic en aquest quadre, situat a l’extrem dret de la barra, escrigui la paraula tulips i polsi la tecla Retorn.
7 El programa realitza el rastreig a la carpeta actual i mostra la imatge trobada.
IMPORTANT
És possible canviar a mode compacte la finestra del programa, de manera que pugui treballar alhora amb Bridge i amb Flash. Per a això, senzillament haurà de prémer la icona situada en l’extrem dret de la barra d’eines, a la dreta del quadre de recerca.
004 | Format vectorial i de mapa de bits |
ELS ORDINADORS UTILITZEN DOS FORMATS per presentar els gràfics i il·lustracions: el format vectorial i el format de mapa de bits. Les imatges vectorials es defineixen matemàticament en forma de sèries de punts units per línies, mentre que els gràfics de mapa de bits estan formats per cents o milions de punts de diferents colors que se situen l’un al costat de l’altre: els píxels.
IMPORTANT
Les imatges vectorials no depenen de la resolució, és a dir, la seva presentació en pantalla dependrà de la qualitat del dispositiu que es posseeixi: quant millor sigui la impressora o el monitor, més qualitat tindrà la seva impressió o la seva presentació en pantalla. D’altra banda, els gràfics de mapa de bits, també denominats gràfics raster, els creen escáneres i càmeres digitals. L’ordinador ha de processar la informació de color de cadascun d’aquests punts abans de poder visualitzar la imatge en pantalla, de manera que aquesta triga més a carregar-se.
1 Una forma és una imatge creada amb les eines de dibuix de Flash, que presenta, per tant, un format vectorial. Podem comprovar-ho al panell Propiedades del programa. Aquest panell, situat per defecte a la dreta de l’Escenari, presenta com a principal característica la seva sensibilitat al context: canvia el seu contingut adaptant-se a l’eina o l’element seleccionat. Seleccioni una forma en l’àrea de treball i observi el canvi en l’esmentat panell.
2 El panell ens informa que es tracta d’una forma, i activa part de les opcions d’edició de la mateixa. Ara suposem que disposem al mateix arxiu d’un mapa de bits. A l’exemple, el mapa de bits és la imatge de fons. Faci clic a la cantonada superior esquerra d’aquesta imatge per seleccionar-la.
3 La inclusió d’aquest tipus d’arxius d’imatge als documents de Flash presenta un inconvenient en augmentar el grau de visualització de la imatge, ja que aquesta perd definició. Per comprovar aquest fet canviarem el grau de visualització de l’Escenari, que per defecte es mostra a un 100%. Obri el menú Ver i polsi sobre l’opció Acercar.
4 A l’extrem dret de la Barra d’edició de l’arxiu, el quadre del control de zoom indica que el grau de visualització s’ha incrementat fins al 200%.
5 Es desplega un submenú que conté tots els modes de visualització predefinits pel programa. Seleccioni 800%.
6 Aquest és el grau d’augment màxim predefinit pel programa. Amb el grau d’augment seleccionat ja podem apreciar que, mentre el dibuix de la muntanya continua mantenint un contorn suau, el mapa de bits de fons ha perdut part de la seva definició.
IMPORTANT
Flash CS5 utilitza el format vectorial, però és capaç d’interpretar els mapes de bits; gràcies a això, és possible introduir fotografies (mapes de bits) a les animacions.
005 | Utilitzar plantilles |
LES PLANTILLES SIMPLIFIQUEN LA CREACIÓ de documents nous, ja que eliminen moltes de