mov Premudroslovsky
© StaVl Zosimov Premudroslovsky, 2019
ISBN 978-5-0050-8712-6
Создано в интеллектуальной издательской системе Ridero
PRIMA SEZONĂ
nota 1
zeul fluiera
După ce i-am scris mamei: «Vino tânăr, bună ziua!», Am mers în direcția căminului meu de foame și m-am gândit:
– Care este diferența dintre ruși și americani și europeni?
– Și prin faptul că trăiesc și gândesc logic, suntem abstracti. – Mi-am răspuns și am continuat. Am vrut să beau – înfricoșător și mușcat. Mă duc, așa că trec pe alee până la distanța de gardul din beton al unei întreprinderi industriale. Văd că se întunecă. Am auzit că pe partea cealaltă a gardului cineva face o liniște, dar străpunzătoare, neputând să fluiere. I-am răspuns la fel. Văd că o pungă cu cartofi zboară din ceva de cealaltă parte a gardului, umplută cu ceva și pe mine. Am sărit, iar geanta a atins plecarea unui câine dintr-o rasă necunoscută, plecat nu cu mult înaintea mea. M-am dus până la el, l-am examinat curios și, fără să bănuiesc sau să mă gândesc la nimic, l-am dezlegat, iar acolo …, acolo?! Acolo a fost împachetat, chiar presat cu cârnați afumați. Fără să mă gândesc la nimic, am scos una, am apucat geanta de mărul lui Adam și, aruncând-o pe umerii mei, am accelerat cu viteza Ferrari spre căminul meu, devorând acel baston de cârnați de neuitat de-a lungul drumului.
Imi doream imediat sa studiez si sa traiesc.
Ce s-a întâmplat atunci?! Kuzma. Lee: este un fluier, este un aruncător de pungi de cartofi, este, de asemenea, originar din Syktyvkar, a venit la prietenul său și complice: originar din defileul Aldyrbaguy, ferma «Dă-mi să mănânc», al cărui rol l-am jucat în captivitate și nu vorbește rusa.
– Unde este geanta? Întrebă Kuzya.
– Și ai aruncat-o? – Tovarășul ebraic a răspuns la întrebare.
– Și ai fluierat?
– Și tu..??
Apoi vine o luptă mută. Dar sincer, mezelul era amar-subțire și gustos…
P.S.: Am vândut podeaua geantă familiei și am fost inundați de o mare de înghițitură și nebunie… Ședința a primit o bătaie de cap…
nota 2
Afisarea porcilor
A doua zi, pentru a nu preda sesiunea, m-au luat în rândurile forțelor armate ale Uniunii Sovietice, adică în armată. Acolo, într-o lună, am uitat tot ce am studiat în centrele de zi, o grădiniță, în liceu și în două școli profesionale sub numărul: șapte sute opt mii nouă sute patruzeci și trei de puncte douăzeci și patru de sute, care se afla în stânga bulevardului de la barba până la locul chel, unde metrou.
Stăm, așa că suntem aproape la datorie la intrarea în unitatea militară și fumăm țigări la intrare. Atunci a avut loc o criză în țara noastră neliniștită. Timpul a fost greu, țigările trei pachete pe lună. Iar partea noastră este situată lângă ferma colectivă «Ugerul taurului» și acest lucru este adevărat. Așa că stăm și fumăm și Baba Yaga țipă din spatele unui copac. Adevărat, numele ei era Jadwiga. Ei bine. – credem că – un pui bătrân și, în ciuda lui, visăm la tufe cu mure. Și ea țipă, întrerupându-ne gândurile. Este surdă și orbă.
– O, soldați, răspunde, awww?!
– B, prostule, ce strigi, bătrâne? Suntem la opt sute două centimetri de tine?! În spatele gardului!!
– Cum?
– Bes! – a răspuns din nou ofițerul de serviciu. – De ce ai nevoie, să spui, sau să mergi tocat morcovul?
– Eu, spune bunica foarte batrana. – trebuie să mergi la vânzare, și a zâmbit, – un porc mic, Boryusenka. Voi pune lună de masă pe masă, chiar să mi-o dau.
– Ce e cu tine acum? Am întrebat, un bărbat care a văzut porci doar la grădina zoologică, dar din anumite motive sunt numiți hipopotami.
– Cum?
– Dras!! Ce a adus cu tine?? Am repetat cu o voce.
– Vă voi oferi niște carne de porc … – fără să auziți sau să nu înțelegeți întrebarea mea, răspunse cel vechi.
– Ea, de-a lungul drumului, a avut un agaric de muște.. – I-am sugerat, în fața tovarășilor mei.
– Și unde locuiești? – a întrebat un prieten
– Și vii în sat și o întrebi pe Yadu, străzile noastre sunt mut.
– Ce? Arsenic sau ce? Am strigat în urechea ei, ca într-un microfon.
– Nu, draga mea! Hehe.. Întreabă-l pe Yad Vigu!!
– Și când să vină? – întrebă tovarășul.
– Și în weekend, la prânz! Nu îl voi hrăni doar. – a răspuns bunica și s-a dus să colecteze tufișuri verzi.
Am terminat, am întrebat un coleg.
– Tovarăș, ați sacrificat porci?
– Desigur. Am locuit într-un oraș fermă colectivă.
Duminica a sosit. Am scăpat într-un AWOL prin colțul îndepărtat al gardului. Am ajuns în sat fără probleme și nu ne-a fost greu să-i găsim coliba, mai ales că în sat erau doar cinci case și o pensiune cu muncitori migranți, gateri. Vino înseamnă pentru ea. Și ea și pesmet, și sare, și chiar și goofer-ul găsit. Am mâncat mâncare naturală și am băut mai mult.
– Ei, bătrână? – a început tovarășul. – unde este porcul?
– Da, este un porc, iubit în hambar. a răspuns ea și a intrat în cameră. El scoate un pachet de jumătate de metru. Se desfășoară și trage o sabie din secolul al V-lea î.Hr., aparent de la vârsta lui. Ruginit, ruginit și mâner învelit în bandă electrică.
– Iată, fiilor, acesta este regretatul meu Iosif, din Primul Război Mondial. Când a fost la o fabrică de carne, a ocupat și i-a tăiat pe toți: chiar și vaci și pui.
M-am simțit neliniștită privindu-l cu aspectul transparent și stakhanovski. Un prieten a luat cuțitul din mâinile amantei…
– Hai, spune-mi. – Unde s-a plimbat, A?
Ne transformă în hambar.
– Acolo, – spune, – Iubitul meu Borusenka.
Sincer, mă uit la acest Borusenka și ochii îmi sunt în spatele urechilor.
Corralul său a fost doborât de pe scânduri cu fante două câte trei. Și de la fanta crevice pliurile și tija atârnă în elastic. Se pare că acesta este purcelusul Boryushishche jumătate din viață și nu minte.
– Oh, draga mea, voi merge la colibă. – bunică răgușită, acoperindu-și gura fără dinți cu colțurile unei eșarfe. – Și ești mai atent cu boryusenka. Sunt singura dintre rudele mele. Nu mai este nimeni, am grijă de el de la naștere. La revedere, vitele mele de iaht. Aaaaaaaaaa!! – bătrâna a suspinat și a încetat imediat să suspine într-o singură cădere, schimbându-și vocea de la scârțâit la bas. – Și nu uitați, flăcăi, îl am de vânzare…
– Totul va fi tipat, bunicule!!! – Tovarășul încurajat și s-a întors către mine. – Și tu, prietenul meu, ajută-mă să deschid poarta.
M-am apropiat cu tărie și am întors placa turnantă, poarta mârâie și porcul nici măcar nu mișca urechea. Lovitura ticăloasă. Ei bine, prietenul meu nu s-a confundat imediat și, cu toată puterea, cum a tăiat un porc într-un nichel, a înțepat-o pe jumătate și a urcat. Un nichel, dimensiunea unei farfurii. După câteva secunde, porcul a deschis ochiul drept, apoi stânga. Apoi a urmat un scârțâit și un «mamut» numit Fighting i-a sărit pe copitele lipite de stomac, picioarele sale nu au fost observate.
Strigând cu ambii ochi spre pumnal, apoi îndreptând pupilele blonde albastre în direcții diferite, porcul își întoarse privirea