Carlo Dixon

Yeni Başlayanlar İçin Diyet


Скачать книгу

       Bir kivi (doğranmış)

       Bir muz (doğranmıkş)

       Bir fincan ıspanak yaprağı

       Dörtte üç fincan badem sütü

       Bir çorba kaşığı chia tohumu

       Dört küp buz

      Metod:

      1 Muz, kivi ve ıspanak yapraklarını blender’a doldurun. Malzemeyi yumuşayana kadar karıştırın.

      2 Chia tohumu, buz küpü, ve badem sütünü ekleyin. Bir dakikalığına karıştırın.

      3 Smoothie’yi servis bardaklarına aktarın ve Servis edin.

      Toplam hazırlama süresi: On dakika

      Miktar: İki kişilik

      Besin Değeri: Kalori: 345 | Protein: 9.1g | Karbonhidrat: 47.8g | Yağ: 16.9g | Lif: 6.7g

      Malzeme

       Bir avokado (ikiye bölünmüş, çekirdeksiz)

       Bir fincan süt

       Yarım fincan vanilyalı yoğurt

       Sekiz küp buz

       Üç çorba kaşığı bal

      Metod:

      1 Avokado, vanilyalı yoğurt, ve sütü robota doldurun. Malzemeyi köpürüp yumuşayıncaya kadar karıştırın..

      2 Bal ve buz küpünü ekleyin . Malzemeyi yumuşak bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

      3 Hemen Servis edin

      BÖLÜM II

image image
image

      Bölüm 1: Oruç Diyeti Nedir?

image

      Oruç Diyeti’ne giriş

      Oruç Diyeti İle İlgili En son araştırmalar ve Çalışmalar

      Springer Journal tarafından yayınlanan bir araştırmada , Oruç Diyetinin obeziteye karşı savaştığı sonucu ortaya çıkmıştır. Kyoung Han Kim ve Yun Hye Kim tarafından yürütülen çalışmanın amacı, Oruç Diyetinin yağ hücreleri üzerinde etkilerini gözlemlemek idi. Fareleri dört ay boyunca, bir gün Oruç Diyete sokup ardından iki gün besledikleri aralıklı oruca tabii tuttular. Sonuçta, Oruç Diyete maruz kalan ve kalmayan iki grup aynı miktarda yiyecek verilmesine ragmen, oruca maruz kalmış grupta , diğer grubun aksine kilo kaybı gözlenmiştir. Oruca tabii tutulan grubun yağ hücreleri etrafında yağlanma oranının düştüğü kaydedildi. Bu durum, glikozun yetersiz olduğu durumlarda yağların enerjiye dönüştüğü şeklinde açıklandı (www.sciencedaily.com/releases/2017/10/171017110041.htm)

      Kasım, 2017’de, Harvard’daki araştırmacılar Oruç Diyet’in yaşam süresini uzattığını ve yaşlılık etkilerini azalttığını ortaya çıkardılar . Oruç Diyeti, mitokondrileri canlandırır. Mitokondriler vücudun elektrik santralleri gibi çalışan organellerdir. Bu yenilenmiş durumda, mitokondri yaşlılık sürecini yavaşlatacak fiziksel fonksiyonları optimize eder. Oruç Diyet aynı zamanda cilt berraklığına katkıda bulunan düşük kan glikozu seviyelerine yardımcı olur ve immün sistemi güçlendirir.

      (https://newatlas.com/Fasting-increase-lifespan-mitochondria-harvard/52058/)

      Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden Sebastian Brandhorst isimli bir araştırmacı Oruç Diyetin beyin sağlığı üzerinde pozitif etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Oruç Diyet, karaciğerin beyne ulaşıp şekerin yerini alan keton maddelerini üretmesini sağlayarak kan şekeri seviyesini düzenler. Keton maddeleri glikozdan daha sabit ve etkili enerji kaynaklarıdır. . Aynı üniversiteden başka araştırmacılar da Oruç Diyetinin diyabet ve diğer dejeneratif hastalıkların ihtimalini en aza indirgediğini doğrulamışlardır. Daha da ötesi, Oruç Diyetin yaşla birlikte yıkıcı hale gelen ve hastalıkların ilerlemesine sebep olan IGF-1 hormonlarının düzenlenmesini sağladığı kanıtlanmıştır.

      (https://www.cnbc.com/2017/10/20/science-diet-Oruç Diyet-may-be-more-important-than-just-eating-less.html)

      Oruç Diyetin Biyolojik Etkileri

       Vücudu temizler

      Vücudumuz sonsuz miktarda toksine ev sahipliği yapar ve bu toksinler varlıklarını düşük enerji, enfeksiyonlar, allerjiler, davranış bozuklukları, bağırsak problemleri, kafa karışıklığı ve benzeri durumlarla gösterirler.

      Toksinlerin vücuttan atılması, vücudunuzun yenilendiği ve optimal işlevine başladığı hissi ile birlikte harika bir dünya sunacaktır. Vücudunuzu temizlemenin pek çok yolu var: su terapisi, meditasyon, organic beslenme Oruç Diyetler, bitkiler, yoga vs.

      Fakat, vücudunuzu temizlemenin en etkili yolu Oruç Diyettir. Oruç tutmak vücudunuzun, toksinlerin sindirim yoluyla atılmasını sağlayacak enerjiye bir kanal açmasını sağlar

      Kalp sağlığını geliştirir

      Çalışmalar göstermiştir ki; düzenli oruç diyet yapanlar koroner enfeksiyonlarına daha az yakalanmaktadırlar. Oruç Diyet obeziteye karşı savaşır ve obezite kalp krizinin sebeplerinden biridir. Kanı da temizler ve kanın vücutta dolaşımını kolaylaştırır.

       Immün sistemi artırır

      Oruç Diyeti vücudu toksinlerden ve serbest radikallerden arındırır ve bu şeklilde bağışıklık sistemini yükseltir ve kanser gibi dejeneratif rahatsızlıklara açık hale gelecek kadar düşmesini önler. Oruç Diyet enflamasyonu da önler.

       Bağırsak hareketlerini Düzenler

      Düzenli yemek yemenin problemlerinden biri, midede tıkanıklıklara sebep olarak hazımsızlığa neden olmasıdır. Büyük abdeste günlerce çıkamayabilirsiniz. Fakat Oruç diyet yapınca, vücudunuz bir dolu sindirilemeyen yiyecekle dolmayacağı için sindirim sisteminiz sorunsuz işleyecektir. Oruç Diyet ayrıca faydalı bağırsak bakterilerini de destekler.

      Zihni Canlandırır

      Karnınızı hazmı zor gıdalarla (Çöp gıdalar) doldurduğunuzda, muhtemelen beyin sis’ine maruz kalacaksınızdır. Elinizdeki hiç bir yazılı metine konsantre olamayacaksınızdır. Saatlerce tembel tembel, boş boş oturup salyalarınızı akıta akıta geğireceksinizdir. Ancak, oruç diyet yaptığınız zaman, zihniniz daha da berraklaşacaktır, böylece de odaklanmanız daha kolay hale gelecektir.

      Oruç Diyeti Yaşam Şekli Haline Getirmek

      “Oruç